“L vill satsa mot hedersrelaterat våld och förtryck”

Motverka alla former av hedersrelaterat våld och förtryck!

Vi vill ha en nationell strategi där vi satsar 500 miljoner på fyra år.
Kunskapssatsningar inom polis, domstolar, vården, skolan och socialtjänsten.
Skärpa straffen för brott mot hedersmotiv – inför Lex Fadime.
Möjlighet att utvisa en förövare men låta familjen stanna.
Skärpta lagar mot barn- och tvångsäktenskap.

Att bekämpa hedersförtryck handlar om frihet. Frihet att få delta i all skolundervisning, att få vara med kompisar, att bestämma över sin sexualitet och vem man vill leva med. Att helt enkelt bestämma över sitt eget liv.

Läs artikeln i sin helhet här: https://nwt.se/filipstad/2018/09/05/l-vill-satsa-mot-hedervald

En polis i varje hörn av Värnmland!

Liberalerna vill ha en polis i varje hörn!

 Sverige ska ha minst 25000 poliser inom sju år. Det är 5000 fler än i dag.
 Utbyggnaden av polisen måste märkas i hela Sverige, både i storstädernas utsatta områden och på landsbygden.
 Höj polislönerna kraftigt, i snitt med 4000 kronor i månaden.
 Öronmärk pengar för kommunala trygghetsvakter som kan hjälpa polisen.

Sedan 2014 har Sverige inte fått en enda polis till. Tvärtom har poliserna blivit färre. Många platser på polisutbildningarna står tomma. Vi vill lösa poliskrisen genom högre löner och bättre villkor.

Läs artikeln i sin helhet här: https://nwt.se/sunne/2018/09/05/en-polis-i-varje-horn

Arman Teimouri debattera LSS i P4 Värmland

Vår riksdagsetta Arman Teimouri debatterade idag LSS och den personliga assistansen i Sveriges Radio med Mikael Dahlqvist (S).

– Socialdemokraterna har inte visat något större engagemang i just de här frågorna. De ställde ju till och med krav på att skära ner på assistansen. Tio dagar innan valet väljer de att ställa sig bakom krav att skyndsamt göra förändring. Bättre sent än aldrig, men framför allt ett engagemang vi inte har sett under mandatperioden, säger Arman Teimouri.

Nu behöver vi lägga fokus på de 1700 som förlorat sin assistans under senaste mandatperioden och framför allt de barn som inte fått assistans för exempelvis andningshjälp och sondmatning. De måste få hjälp så fort som möjligt. Sedan behöver vi ta ett större grepp kring lagen som har 25 år på nacken. Men då behöver utredningen få nya direkt – där ekonomin inte är i fokus.

– Värnar man om människors frihet och om LSS, då finns det bara ett parti. Det partiet heter Liberalerna, avslutar Arman Teimouri.

 på P4 Värmland Sveriges Radio.

Hör debatten här: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=7036003

Klassresan ska starta i klassrummet!

Det finns inget som är viktigare för ett barns möjligheter i livet än skolan, och det är därför vi i Liberalerna sätter skolan först.

Vi vill ha:
 Tidigare betyg och insatser för de elever som inte når målen.

Ordning och reda i klassrummet.

Fler speciallärare och större möjligheter att låta de elever som behöver det få särskild undervisning i mindre grupp.

 Engagerade och kunniga lärare som får förutsättningar och möjligheter att vara just lärare.

Vi liberaler ger oss inte förrän varje barn får med sig den kunskap de behöver.

Läs debattartikeln i sin helhet här: https://nwt.se/asikter/debatt/2018/09/03/klassresan-ska-starta-i

Låt sjuksköterskor vara sjuksköterskor. 330 nya jobb till Värmland!

Vi liberalerna förestår nu ett återinförande av vårdbiträden. Det innebär att:

330 nya arbetstillfällen i Värmland.

Läkare, sjuksköterskor och undersköterskor får mer tid till patienterna. Det har blivit ett arbetsmiljöproblem att de gör en rad andra sysslor som de egentligen inte har tid för.

Vi behöver fler enkla jobb. Värmland behöver skapa fler möjligheter till arbete, för även för de som inte valt att den akademiska banan.

Läs artikeln i sin helhet här: https://www.vf.se/nyheter/l-vill-se-330-nya-vardbitraden-i-varmland/

“Arman möter” Barbro Westerholm

I den senaste “Arman möter” träffade Liberalerna Värmlands riksdagsetta Arman Teimouri riksdagsledamoten tillika legenden Barbro Westerholm.

Som nybliven Socialdirektör var ett av Barbros första besluten ta bort sjukdomsstämpeln på homosexuella. Här i dagarna var detta 39år sen.

I samtalet diskuterar Arman och Barbro frihet, rättigheter och HBTQ-politik.

Se samtalet här Klicka här för att se samtalet

“Arman möter” Bengt Westerberg

I en hektiskt valrörelse hinner inte alltid våra liberala företrädare att åka ut för att träffa oss runt om i Sverige. Som lösning på detta kom vi på konceptet “Arman möter”. Han möter företrädare och samtalat med den med hjälp av Facebook Live.

Först ut att testa detta var LSSens faders Bengt Westerberg. De pratade om varför LSSen är hotad och vad vi Liberaler vill göra för att rädda den.

 

Se hela samtalet här: Klicka här för att se samtalet

Liberalerna vill öppna 08-kontor

Avsaknaden av rätt kompetens är ett av de största hoten mot värmländskt näringsliv. För dem har de täta kontakterna med Oslo varit viktiga, men något som framhävs ännu tydligare är vikten av goda kontakter med Stockholm.

Ett konkret förslag från L är att öppna ett 08-kontor för att bevaka länets intressen i Stockholm, där den eftertraktade kompetensen finns. Dessutom får vi EN väg in till Värmland.

 

Läs mer här: https://www.vf.se/nyheter/l-vill-oppna-08-kontor/

Sverige ska vara världens bästa land för hbtq-personer!

Idag skriver vår riksdagsetta Arman Teimouri och vår landstingsetta Eva Julin Dombrowe, tillsammans med riksdagsledamoten Barbro Westerholmoch Mats Nordström, förbundsordförande i HBT-liberaler om att det är dags att öka farten igen. Sverige ska vara världens bästa land för hbtq-personer. Kärlek och respekt. Så enkelt är det.

Happy pride! 🏳️‍🌈

 

Läs debattartikeln här: https://www.vf.se/debatt/dags-att-oka-farten-igen/

Riksdagsledamoten Fredrik Malm besökte Karlstad

Under torsdagen den 25 augusti besökte riksdagsledamoten tillika utrikespolitiska- och migrationspolitiska talespersonen  Fredrik Malm Karlstad.  Under hans besök här i Karlstad samtalade Fredrik Malm och den Vänsterpartistiska riksdagsledamot0ne Håkan Svenneling skola och integration på Stora torget. Det var mycket bra samtal och de ideologiska skillnaderna mellan Liberalerna och Vänsterpartiet fick stå i fokus. Se filmen från samtalet nedan.

Samtal mellan Fredrik Malm (L) och Håkan Svenneling (V)
Klicka för att se samtalet här (första klippet)

 

Arman Teimouri och Fredrik Malm reflekterar över Globala utmaningar för Sverige

Klicka här för att se samtalet (andra klippet)

Vem är egentligen Liberalerna Värmlands riksdagsetta Arman Teimouri

Har du någonsin undrat vem är Liberalerna Värmlands riksdagsetta Arman Teimouri egentligen och vad vill han vill med sitt politiska engagemang. Läs här en mer djupgående intervju om hans tankar och visioner för ett friare och öppnare Värmland och Sverige!

Intervjun i sin helhet: https://www.vf.se/nyheter/ser-ett-okat-hot-mot-det-liberala-samhallet/

Riksdagsdebatt hos Nya Wermlands Tidningen

Under onsdagen den 22 augusti deltog Liberalerna Värmlands riksdagsetta Arman Teimouri i en debatt hos Nwt.se.

 

Debatten spelades in och kommer att spridas på nwt.se i tre delar fram till och med valet.

Strukturen var något annorlunda mot vad riksdagskandidaterna är vana med då de skulle besvara frågor från medborgarna. En fråga Arman fick var hur han vill hantera klimathotet.

Han kommenterade – “Vi i Liberalerna ser att grön skatteväxling är vägen att gå. Det innebär att den som smutsar ner och skadar miljön, oavsett om det är privatpersoner, företag eller länder, ska betala för det. Däremot ska vi sänka skatterna på arbete och företagande.”

 

Se debatten/erna här: https://nwt.se/tema/val2018/2018/08/23/partidebatt-med-malin-kling

Ett parti som vill försvara din frihet att bli ditt bästa jag

Idag i Nya Wermlands-tidningen skriver Liberalerna Värmlands riksdagstrea Marianne Åhman om “Ett parti som vill försvara din frihet att bli ditt bästa jag.

Marianne skriver “Vad vore Sverige i dag utan alla dessa människor som trots vårt kalla klimat, våra stora skogar, våra dåliga kommunikationer och samhällsservice på landsbygden ändå kommit hit, stannar här och hjälper oss att skapa en levande landsbygd”

Läs debattartikeln i sin helhet här: https://nwt.se/asikter/debatt/2018/08/17/ett-parti-som-vill-forsvara-din

Jan Björklund besökte Karlstad!

Den 16 augusti hade vi finbesök i form av vår partiledare Jan Björklund. Han gav tydliga besked om att vi sätter skolan först, att vi tar krafttag i integrationsfrågan, att EU-samarbetet ska stärkas och att Liberalerna är motpolen till extremister och populister som växer sig allt starkare. 👊🏻

För att höra samtalet mellan Jan Björklund och vår riksdagsetta Arman Teimouri: https://www.facebook.com/LiberalernaVarmland/videos/1139855002832134/ 

JAN BJÖRKLUND BESÖKER KARLSTAD 16/8

Jan Björklund, partiledare för Liberalerna kommer till Karlstad (Stora torget) nu på torsdag den 16/8 kl 12.00. Förutom kampanj kommer Jan tillsammans med Arman Teimouri, riksdagskandidat i Värmland hålla i ett samtal på scenen vid Stora torget.

I samtalet kommer de diskutera viktiga frågor som bland annat skola, integration, klimat och EU. Kom och passa på att ställ frågor till Jan men även till liberala riksdags-, landstings- och kommunkandidater.

Vi bjuder på något gott!

Varmt välkomna!

Viktigt att värna om valfriheten

Igår skrev riksdagskandidaterna Arman Teimouri och Sara Gunnarssontillsammans med landstingskandidaten Eva Julin Dombrowe i VF.se om att det är “Viktigt att värna om valfriheten”.

De skrev “Vi i Liberalerna säger med det strängaste nej till all form av hedersvåld eller förtryck. Människans rätt att bestämma själv får aldrig begränsas av religiösa eller kulturella uttryck. Vi politiker måste göra mer för att komma med bukt med denna problematik. Vi måste införa ett kunskapslyft inom polisen, domstolarna, skolan, socialtjänsten och vården. Vi måste snabbare fånga upp och hjälpa de utsatta. (…)”

“Varje människa ska få leva, tro och älska den de vill. Den friheten vill Liberalerna försvara till varje pris.”

Läs här debattartikeln i sin helhet: https://www.vf.se/debatt/viktigt-att-varna-om-valfriheten/

Allt färre får personlig assistans

Vår riksdagsetta Arman Teimouri skriver i dagens nwt.se tillsammans med riksdagsledamoten tillika funktionshinderspolitiska talespersonen Bengt Eliasson om att allt färre får personlig assistans.

De skriver
“Den färska statistiken visar att situationen är alarmerande. Vi har inte tid att vänta på utredningar, det krävs åtgärder nu. Ytterligare fyra år med en S-ledd regering kommer resultera i att den personliga assistansen får så stora skador att den blir svår att reparera. Därför behöver Sverige en ny regering som står upp för alla medborgares rätt till att leva sina liv i frihet.”

Läs debattartikeln i sin helhet här: https://nwt.se/asikter/debatt/2018/08/06/allt-farre-far-personlig-assistans

EU är en familj – det vill säga inte alltid perfekt

Liberalerna Värmlands toppkandidater Arman Teimouri och Sara Gunnarsson skriver tillsammans med  Anton Sjöstedt Liberalerna Arvika, skriver i Värmlands Folkblad, med anledningen av skogsbränderna och den största EU-hjälpinsatsen någonsin.

De skriver “EU är en familj, det vill säga inte alltid perfekt. Medlemsländerna är inte alltid överens, men EU är forumet där samtalen mellan dem äger rum och där det finns resurser att tillvarata när det bokstavligt talat hettar till. EU är sammanfattningsvis kittet som håller ihop den europeiska familjen. I Sverige finns det bara ett parti som helhjärtat säger ja till EU, vilket innebär att vi ska betala och göra vår beskärda del för att till exempel finansiera och delta i EU:s civilskyddsmekanism och att EU inte ska vara à la carte. Det partiet heter Liberalerna.”

Läs debattartikeln i sin helhet här: https://www.vf.se/debatt/eu-ar-en-familj-det-vill-saga-inte-alltid-perfekt/

Leva livet hela livet!

Liberalerna Värmlands riksdagskandidat Gösta Frödin skriver i dagens nwt om den viktiga frågan “Leva livet hela livet”.

Gösta skriver “Årsrika människor, som vill fortsätta att använda sin arbetskraft och sin kompetens, är en stor resurs som det är viktigt för samhället att ta vara på och att underlätta för. Då är det viktigt att inte diskriminera äldre, så som det sker i många fall idag, både ekonomiskt, i arbetslivet och inom politiken! Inom den ideella sektorn utförs redan en stor del av arbetet av årsrika personer.”

 

Begreppet årsrika kommer från Liberalernas egna Barbro Westerholm som förutom är riksdagsledamot också leder Liberala seniorer. Begreppet årsrik används som synonym till gammal eller äldre, för att beteckna att det rör sig om människor som är rika på antalet levda år och rika på kunskap och livserfarenhet

 

Läs debattartikeln i sin helhet här: https://nwt.se/asikter/debatt/2018/07/09/leva-livet-hela-livet

Vi måste våga prata värderingar!

Liberalerna Värmlands riksdagsetta Arman Teimouri skriver i dagens VF.

“Vill vi ha ett Sverige som bygger på rädsla, slutenhet, hat och hot? Eller vill vi ha ett liberalt Sverige som bygger på öppenhet, kärlek och där extremister och populister hålls långt från makten?

Vi måste våga prata värderingar med varandra!”

 

Läs debattartikeln i sin helhet här: https://www.vf.se/debatt/vi-maste-vaga-prata-varderingar/

Företagare söker sig till riksdagen

“Jag är själv ett exempel på lyckad integration men har också sett vänner som fallit mellan stolarna. Detta och min egen erfarenhet om företagandets villkor och möjligheter vill jag föra in i politiken.”

Vår riksdagsetta Arman Teimouri kandiderar till riksdagen med frågor som ligger närmast hjärtat:
🔹integration
🔹företagsklimat
🔹kompetensförsörjning

Arman Teimouri intervjuas av Svenskt Näringsliv Värmland om hans syn på företagande, integration och mycket mer. Läs hela intervjun här https://www.svensktnaringsliv.se/regioner/varmland/foretagare-soker-sig-till-riksdagen_711661.html

Igår lanserar vi vår valkampanj: “Hela Värmland ska leva”

Igår presenterade Arman Teimouri, riksdagsetta och Eva Julin Dombrowe, landstingsetta vår valkampanj ”Hela Värmland ska leva”.

 

Flertalet av de värmländska medierna deltog på vår pressträff på tågstation i Karlstads. Vi fick möjlighet att diskutera med journalisterna om skola, integration, landsbygd, företagspolitik och inte minst att vi liberaler är och alltid varit en motkraft till populister och extremister!

 

Nyfiken på artiklarna? Se här!

Vi ska vara stolta att andra kopierar oss!

Vi ska vara stolta att andra kopierar oss. Det skriver vår riksdagskandidat Arman Teimouri i senaste utgåvan av Tidningen Nu.

Kopiera, härma, efterapa, plagiera, planka eller varför inte trendordet klona? Kärt barn har många namn. Att kopiera har gjorts i alla tider. I vissa branscher anses det vara fel, exempelvis i skolan och tur är väl det? Men i näringslivet har kloning alltid på något vis varit förenat med framgång. Istället för att satsa kapital, på nya idéer som kan slå fel, väntar företaget in att någon gör grundjobbet och sedan snor man idén och gör det till sitt. Eller försöker i alla fall.

Kika runt i din närhet. Jag är helt övertygad om att någonstans i ditt hem eller på ditt kontor finns det en pryl, något som hänger på väggen, musik eller kanske till och med ett lamm som just är klonat. Eller kopierad.

Väljer du att efterapa eller planka något bör du någonstans välja det som är bäst. Varför klona något som redan är dåligt? Det gäller hur som helst att vara lite smart. Du bör göra det hela något bättre, annars kommer målgruppen ändå inte att vilja ha det. Vem vill ha en kopia?

 

Läs hela krönikan här i sin helhet: http://www.tidningen.nu/arman-teimouri-vi-ska-vara-stolta-att-andra-kopierar-oss/

 

 

 

 

Återupprätta kunskapsskolan

Idag skriver vår riksdagsetta Arman Teimouri och riksdagstvåa Sara Gunnarsson i VF.se om varför vi vill satsa närmare 10 miljarder kronor på skolan – allt för att ge alla barn en chans att hitta sin väg och uppnå sin dröm.

De skriver:

”Problemen i den svenska skolan drabbar hårdast de barn som inte har stöd hemifrån. Det syns också i alla undersökningar att bakgrund och familj har stor betydelse för skolresultaten i Sverige jämfört med andra europeiska länder.

För liberaler är kunskapsskolan sättet att ge alla barn en chans att hitta sin väg och uppnå sin dröm, även om starten i livet ser olika ut. Liberalerna vill återupprätta kunskapsskolan, skapa lugn och ro i klassrummen och se till att läraryrket på riktigt blir vad det borde vara: världens viktigaste jobb.”

Läs debattartikeln där i sin helhet https://www.vf.se/debatt/ateruppratta-kunskapsskolan/

Liberalerna sätter skolan först!

dagens nwt.se replikerar Liberalerna Värmlands riksdagsetta Arman Teimouri och riksdagstvåa Sara Gunnarsson socialdemokraterna. De hävdar i en debattartikel att de prioriterar skolan och läraryrket genom att ge öppna upp för fler platser på lärarutbildningen på våra universitet.

Fel tycker vi och därför svarar vi på denna debattartikel.

”Vi är liberaler och anser att varje människa ska ges möjlighet och frihet att förändra sitt liv till det bättre. Skolan är nyckeln till denna förändring, oavsett var i landet du bor. I Liberalernas budget, med namnet ”Skolan Först”, visar vi på de investeringar om cirka tio miljarder i skolan, varav fyra miljarder i höjda lärarlöner. Allt för att sätta skolan i centrum och skapa en mer attraktiv arbetsplats.

Låt oss ha en ärlig skoldebatt. Det är de tidiga avhoppen från olika lärarutbildningar som är problemet, inte antalet platser som företrädarna för Socialdemokraterna menar. Enligt Universitetskanslersämbetet (UKÄ), som granskade perioden 2012-2017, har ämnes- och grundlärarprogrammet lägst närvaro bland högskolestuderande. Förskollärarutbildningen kom inte långt efter.

Läs debattartikeln i sin helhet här https://nwt.se/asikter/debatt/2018/05/08/liberalerna-satter-skolan-forst